Polityka prywatności

Data wejścia w życie: 1 maja 2018 r.

Niniejsza Informacja o Polityce prywatności („Polityka prywatności”) wyjaśnia, jak spółka Nobel Biocare Services AG i  jej spółki stowarzyszone („Nobel Biocare”) postępują z danymi osobowymi dostarczanymi im za pomocą stron internetowych, stron mobilnych, aplikacji mobilnych oraz innych cyfrowych usług i produktów zarządzanych przez Nobel Biocare, które zawierają link do tej Polityki prywatności (zwane łącznie „Stronami Nobel Biocare”). Nobel Biocare jest administratorem danych w związku z przetwarzaniem danych osobowych na mocy obowiązującego prawa.

Niniejsza Informacja o Polityce prywatności nie dotyczy Stron Nobel Biocare, które nie zawierają linku do Polityki prywatności oraz stron internetowych stron trzecich, do których prowadzi link znajdujący się na Stronach Nobel Biocare.

Rodzaje informacji, które zbieramy wirtualnie

Rodzaje danych osobowych, które możemy otrzymywać podczas Państwa korzystania ze Stron Nobel Biocare, są opisane w niniejszym artykule i obejmują zarówno informacje, które Państwo nam dostarczają, jak i informacje, które otrzymujemy automatycznie, kiedy korzystają Państwo ze Stron Nobel Biocare.

Dla potrzeb niniejszej Informacji o Polityce prywatności „dane osobowe” oznaczają informacje służące do Państwa identyfikacji lub te, które rzeczywiście mogą pomóc w takiej identyfikacji. Przykłady danych osobowych: imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail.

 

Informacje pozyskiwane od Państwa

Zazwyczaj nie muszą się Państwo rejestrować w serwisie lub programie, aby otrzymać większość informacji dostępnych za pomocą stron Nobel Biocare. Jednak część naszych treści jest dostępna tylko dla zarejestrowanych lub zidentyfikowanych użytkowników i dostęp do takiej usługi będzie uwarunkowany założeniem profilu lub podaniem konkretnych danych na swój temat. Dotyczy to na przykład dostępu do sklepu internetowego Nobel Biocare.

 

Dane osobowe, które Państwo przekazują podczas wizyt na stronach Nobel Biocare

Nobel Biocare gromadzi dane, które przekazują Państwo za pomocą Stron Nobel Biocare, na przykład podczas zakupu produktu. Jeśli chcą Państwo otrzymywać informacje i  produkty marketingowe, prosimy o kontakt z obsługą klienta Biocare bądź uzupełnienie kwestionariuszy lub ankiet Nobel Biocare. Do danych takich należą:

  • Informacje kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, numer telefonu lub adres e-mail
  • Informacje dotyczące rejestracji, takie jak nazwa użytkownika i hasło.
  • Zatrudnienie, wykształcenie oraz inne informacje ogólne przy zapytaniach o zatrudnienie w Nobel Biocare.
  • Informacje płatnicze (np. informacje bankowe, numer karty płatniczej, data wygaśnięcia, adres dostawy, adres do faktury).
  • Zawartość, którą Państwo dostarczają (np. kiedy uzupełniają Państwo Wirtualny Formularz Kontaktowy lub podają inne informacje).

 

Dane osobowe, które przekazują Państwo podczas innych interakcji z Nobel Biocare

Mogą się Państwo skontaktować z Nobel Biocare, aby zadać pytania, przedyskutować swoje zastrzeżenia lub zgłosić problemy związane z naszymi produktami. Jeśli skontaktują się Państwo z Nobel Biocare lub złożą zapytanie o informacje, mogą być Państwo poproszeni o udzielenie informacji i danych osobowych dotyczących Państwa zapytania.

 

Informacje, które mogą być zbierane automatycznie

Kiedy korzystają Państwo ze stron Nobel Biocare, możemy także zbierać informacje dotyczące konkretnego użytkowania i urządzenia w sposób automatyczny opisany poniżej.

 

Adres IP

Możemy zapamiętać adres protokołu internetowego („IP”) Państwa komputera lub innego urządzenia elektronicznego, kiedy odwiedzą Państwo Strony Nobel Biocare. Adres IP służy do identyfikacji urządzenia elektronicznego, z którego uzyskują Państwo dostęp do Stron, co pozwala na utrzymanie komunikacji z Państwa komputerem, podczas gdy korzystają Państwo ze Stron Biocare i dostosowują ich treści do swoich potrzeb.

 

Pliki cookie i inne technologie śledzenia

Gromadzimy także informacje na temat Państwa korzystania ze Stron Nobel Biocare za pomocą technologii śledzenia takich jak pliki cookie lub sygnały nawigacyjne. Plik „cookie” to unikalny kod numeryczny, który jest przenoszony na Państwa komputer, aby mógł śledzić Państwa zainteresowania i preferencje oraz rozpoznać Państwa jako gościa powracającego. „Sygnał nawigacyjny” jest przezroczystą grafiką umieszczoną na stronie internetowej, w e-mailu lub reklamie, która pozwala na monitorowanie takich kwestii jak aktywność użytkownika lub ruch na stronie internetowej. Technologie te pomogą nam zapamiętać Państwa preferencje i dostarczyć Państwu zawartość i funkcje, które najbardziej powinny odpowiadać Państwa zainteresowaniom dzięki danym przeglądania, czyli zapisowi wcześniejszych działań użytkownika na Stronach Nobel Biocare.

Korzystamy z reklam wyświetlanych Google (takich jak retargetowanie za pomocą Google Analytics, raportowanie wpływu wyświetlanych reklam Google, menedżera kampanii integracji DoubleClick oraz raportowanie informacji demograficznych i zainteresowań Google Analytics), aby (1) wyświetlać Państwu reklamy na innych stronach w oparciu o Państwa wcześniejsze wizyty na Stronach Nobel Biocare, oraz (2) aby lepiej zrozumieć wpływ wywierany przez reklamy i wykorzystywanie usług reklamowanych. W związku z usługą raportowania informacji demograficznych i zainteresowań Google Analytics może korzystać z danych uzyskanych z reklam Google opartych na zainteresowań lub danych o odbiorcach stron trzecich (takich jak wiek, płeć i zainteresowania) z użyciem Google Analytics, aby zrozumieć i ulepszyć nasze kampanie  marketingowe i zawartość Stron. 

Część naszych reklam online ma postać reklam wyświetlanych w Google. W ramach tego programu korzystamy z funkcji Google Analytics takich jak retargetowanie. W związku z tą funkcją i innymi funkcjami oferowanymi przez sieci reklamowe my oraz operatorzy sieci reklamowych, wliczając w to Google, możemy korzystać z plików cookie stron trzecich (takich jak plik cookie DoubleClick) – a w niektórych przypadkach z plików cookie strony pierwszej (takich jak pliki cookie Google Analytics) – aby optymizować i dostarczać reklamy w internecie, a także w celach informacyjnych – wszystko w oparciu o wcześniejsze wizyty użytkownika na Stronach Nobel Biocare. Możemy także zawrzeć reklamy niektórych spółek z nami stowarzyszonych podczas Państwa wizyt na stronach Nobel Biocare. 

Mogą Państwo dezaktywować Google Ads poprzez wizytę na stronie http://www.google.com/ads/preferences. Jeśli nie chcą Państwo, aby Google Analytics korzystało z Państwa danych, mogą Państwa zainstalować dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics dostępny na stronie Google Analytics umożliwiającej takie zablokowanie .

Strona nie jest zaprojektowana, aby odpowiadać na sygnały „nie śledź” otrzymywane z przeglądarek.

Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie i technologii śledzenia, w tym ich dezaktywacji, prosimy odwiedzić stronę http://www.allaboutcookies.org/. Prosimy przyjąć do wiadomości, że niektóre pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania naszych Stron, a ich usunięcie bądź dezaktywacja mogą zmniejszyć funkcjonalność strony.

 

Śledzenie za pomocą telefonu komórkowego

Niektóre Strony Nobel Biocare są dostępne albo jako aplikacje mobilne, albo strony mobilne, z których można korzystać na urządzeniu mobilnym. Jeśli korzystają Państwo z urządzenia mobilnego, aby uzyskać dostęp do Stron Nobel Biocare i móc z nich korzystać, możemy zebrać następujące informacje dotyczące konkretnie urządzeń mobilnych (jako dodatek do innych informacji opisanych powyżej): urządzenie lub ID reklamowe, rodzaj urządzenia, rodzaj sprzętu, adres sterowania dostępem do nośnika („MAC”), wersja systemu operacyjnego urządzenia mobilnego, platforma użyta do uzyskania dostępu do Strony Biocare lub jej ściągnięcia (np. Apple, Google, Amazon, Windows), informacje o lokalizacji oraz informacje o korzystaniu z Państwa urządzenia i Stron Nobel Biocare.

 

Informacje zdobyte z innych źródeł

Możemy połączyć informacje o Państwu z wizyty na jednej Stronie Nobel Biocare z informacjami pochodzącymi z Państwa wizyt na innych Stronach Nobel Biocare. Możemy także połączyć informacje dotyczące Państwa otrzymane za pomocą Stron Nobel Biocare z informacjami, które zebraliśmy w trybie offline, a także z informacjami dostarczonymi przez strony trzecie.

 

Jak wykorzystujemy informacje należące do Państwa

Korzystamy z Państwa danych osobowych, aby dostarczyć Państwu żądane produkty i usługi, komunikować się z Państwem, poprawić jakość korzystanie ze Stron Nobel Biocare, ogólnie ulepszyć nasze produkty i usługi, a także w innych wewnętrznych celach biznesowych. Do takiego użytkowania mogą także należeć, wgrywanie, organizacja, strukturyzacja, przechowywanie, dopasowywanie lub zmienianie, odzyskiwanie, konsultowanie, wykorzystywanie, ujawnienie za pomocą transmisji, rozpowszechnianie lub inny rodzaj udostępniania, ułożenie lub połączenie, usunięcie lub zniszczenie danych osobowych. Dane osobowe, które gromadzimy, mogą być przechowywane i później zarchiwizowane tylko tak długo, jak jest to zasadnie niezbędne dla celów podanych powyżej, zgodnie z obowiązującym prawem.

 

Dostarczenie produktów i usług na Państwa życzenie

Jeśli zdecydują się Państwo zakupić produkt lub otrzymać nasze usługi, wówczas wykorzystamy dane osobowe, które Państwo dostarczają za pomocą Stron Nobel Biocare, aby administrować Państwa zamówieniami i fakturami, przetwarzać płatności, odpowiadać na Państwa pytania, dostarczać Państwu żądane usługi i zaoferować optymalną obsługę klienta.

 

Marketing

Mogą Państwo także otrzymywać informacje marketingowe od Nobel Biocare i podmiotów stowarzyszonych, np. oferty dotyczące produktów lub usług związanych z Nobel Biocare, zaproszenia do udziału w ankietach na temat naszych produktów lub zawiadomienia o specjalnych promocjach. W takich przypadkach skorzystamy z Państwa danych kontaktowych i osobowych, aby przesłać Państwu informacje marketingowe.

 

Dopasowanie pod użytkownika

Dane osobowe, które Państwo dostarczają, mogą być wykorzystywane w celu przygotowania ofert dostosowanych do indywidualnych potrzeb, informacji lub usług dopasowanych do Państwa zainteresowań i preferencji. Możemy zrobić użytek z Państwa adresu IP i danych, które otrzymamy automatycznie za pomocą plików cookie lub podobnych technologii śledzenia, aby uczynić Strony Nobel Biocare łatwiejszymi w nawigacji i użyciu, a także żeby spersonalizować zawartość Stron Nobel Biocare, przewidując, jakie informacje i usługi mogą Państwa zainteresować.

 

Ulepszenie działalności biznesowej i produktów

Aby odkryć nowe fakty, które mogą pomóc Nobel Biocare w lepszym zrozumieniu potrzeb klientów oraz w ulepszeniu, rozwoju i ocenie dotyczących produktów, usług, materiałów i programów. Nobel Biocare analizuje przekazane nam informacje. W tych celach Nobel Biocare nie korzysta z informacji, które mogą pozwolić na Państwa bezpośrednią identyfikację.

 

Statystyki Stron i ich rozwój

Możemy wykorzystać informacje, które nam Państwo przekazują, oraz informacje, które zbieramy automatycznie, a dotyczące korzystania ze Stron Nobel Biocare, aby śledzić schematy ruchu i preferencji użytkowników, dzięki czemu będziemy w stanie ulepszyć Stronę, dokonać analiz i optymalizacji Stron.

 

Rejestracja produktów

Możemy zaoferować Państwu możliwość rejestracji Państwa produktów za pomocą naszej Strony, w zależności od Państwa lokalnej Strony.

 

Przetwarzanie zapytań i ogólna komunikacja z Państwem

Na ogół przetwarzamy Państwa dane osobowe, kiedy Państwo się z nami kontaktują lub przesyłają nam zapytania, a także w celu analizy Państwa wniosków i pytań.

 

Podstawa prawna przetwarzania

Zgodnie z europejskim prawem ochrony danych Nobel Biocare musi mieć podstawę prawną do przetwarzania Państwa danych osobowych. Zastosowana podstawa prawna będzie zależeć od konkretnych celów (opisanych powyżej), dla osiągnięcia których Nobel Biocare przetwarza Państwa dane osobowe.

W pewnych przypadkach Nobel Biocare może zapytać o zgodę na otrzymanie i przetwarzane Państwa danych. Jeśli zdecydują się Państwo na udzielenie zgody, będą ją potem Państwo mogli cofnąć, kontaktując się z nami w sposób opisany w artykule „Własne ustawienia prywatności”.  Prosimy przyjąć do wiadomości, że cofnięcie zgody nie wpłynie na przetwarzanie, które zostało już przeprowadzone.

W innych przypadkach przetwarzanie Państwa danych osobowych może być niezbędne w celu zapewnienia zgodności z obowiązującym prawem lub rozporządzeniem lub w celu wykonania umowy, która Państwa obowiązuje. Nie mogą Państwo odmówić takiego przetwarzania, a Państwa decyzja dotycząca takiej odmowy może wpłynąć na możliwość wykonania przez nas zobowiązania umownego, które Państwu przysługuje.

W innych przypadkach Nobel Biocare może przetwarzać Państwa dane osobowe z powodu uzasadnionego interesu Nobel Biocare w związku ze skontaktowaniem się z Państwem w sprawie naszych produktów i usług, a także w sprawie badań naukowych i możliwości edukacyjnych.  Przysługuje Państwu prawo odmowy takiego przetwarzania danych osobowych.  Będzie można tego dokonać w sposób opisany w artykule „Własne ustawienia prywatności”. 

 

Informacje, które udostępniamy

Będziemy udostępniać Państwa dane osobowe jedynie stronom trzecim opisanym poniżej. Nie sprzedajemy i nie odnajmujemy danych osobowych stronom trzecim dla celów ich marketingu.

 

Reklama stron trzecich i reklama behawioralna

Mogą Państwo widzieć wirtualne reklamy produktów i usług Nobel Biocare na witrynach stron trzecich i w serwisach mobilnych. Reklamy te zostaną dopasowane do Państwa na podstawie informacji przekazanych Nobel Biocare lub witrynie strony trzeciej, którą Państwo odwiedzają, lub w oparciu o aktywność Państwa przeglądarki, przeprowadzone operacje kupna lub zainteresowania. Takie rodzaje wirtualnych reklam dopasowanych pod użytkownika mogą pochodzić z kilku źródeł, np.

  • Możemy udostępniać Państwa informacje nieidentyfikujące naszym dostawcom usług reklamowych; informacje takie będziemy pozyskiwać z plików cookie oraz innych technologii śledzenia działających na Stronach Nobel Biocare.
  • Niektóre przeglądarki internetowe mogą przesyłać sygnały „nie śledź” do stron internetowych, z którymi komunikuje się przeglądarka. Na dzień daty wejścia w życie niniejszej Informacji o Polityce prywatności nie ustalono standardu branżowego dotyczącego reakcji na takie sygnały. Zatem Nobel Biocare obecnie nie odpowiada na te sygnały.

 

Podmioty stowarzyszone, sprzedawcy i dostawcy

Łączą nas relacje z dostawcami i spółkami stowarzyszonymi, którzy pomagają nam w prowadzeniu naszej działalności i którzy mogą koniecznie potrzebować dostępu do Państwa danych osobowych w trakcie świadczenia usług na rzecz Nobel Biocare. Nie upoważnimy tych stron do korzystania z Państwa danych osobowych dla każdego celu, który nie ma związku z Nobel Biocare lub operacjami biznesowymi podmiotów stowarzyszonych, i nie udostępnimy danych osobowych z państw, które wymagają udzielenia zgody na takie ujawnienie, chyba że taka zgoda została wyrażona przed udostępnieniem danych podmiotom stowarzyszonym. Zobowiązujemy te podmioty stowarzyszone do obsługi Państwa danych osobowych  zgodnie z niniejszą Informacją dotyczącą Polityki prywatności.

 

Strony partnerów występujących z nami pod jedną marką

Możemy współpracować z innymi spółkami, aby dostarczać Państwu treści lub usługi za pomocą działań wspólnych lub „pod jedną marką”. Na stronie naszych partnerów występujących pod tą samą marką zauważą Państwo na swoim ekranie zarówno logo Nobel Biocare, jak i logo takiego partnera. Powinni Państwo przeczytać indywidualne polityki prywatności naszych partnerów, z którymi występujemy pod tą samą marką, bo w pewnych kwestiach mogą się one różnić od naszej polityki prywatności. Zapoznanie się z tymi politykami umożliwi Państwu podjęcie świadomej decyzji, czy udzielić informacji na danej stronie.

 

Raporty dotyczące produktów

Jeśli skontaktują się Państwo z Nobel Biocare w związku z Państwa wrażeniami dotyczącymi korzystania z naszych produktów, wykorzystamy te informacje w sprawozdaniach przedkładanych wyznaczonym rządowym organom regulacyjnym, jeśli wymaga tego od nas prawo.

 

Prawa i obowiązki wynikające z przepisów prawa

W pewnych ograniczonych okolicznościach Nobel Biocare może musieć ujawnić Państwa dane osobowe, aby spełnić obowiązek prawny lub żądanie, np. wykonanie zobowiązań sprawozdawczych wobec rządowych organów regulacyjnych w związku z bezpieczeństwem naszych produktów lub z powodu sprzedaży lub przeniesienia naszych linii produkcyjnych lub oddziałów, co obejmuje usługi świadczone za pomocą jednej Strony Nobel Biocare lub większej liczby Stron Nobel Biocare. W takich przypadkach przedsięweźmiemy wszelkie środki, aby ochronić Państwa dane osobowe w możliwie najszerszym zakresie. Zastrzegamy także prawo do wykorzystywania danych osobowych w celu przeprowadzenia śledztwa lub postawienia w stan oskarżenia użytkowników, którzy łamią nasz regulamin lub zachowują się w sposób nielegalny lub szkodliwy wobec innych osób i ich mienia.

 

Zmiany organizacyjne

Jeśli Nobel Biocare zdecyduje się dokonać reorganizacji lub zbycia naszej działalności w drodze sprzedaży, fuzji lub nabycia, Nobel Biocare może ujawnić Państwa dane osobowe rzeczywistym lub potencjalnym nabywcom.  Będziemy prosić wszystkich rzeczywistych lub potencjalnych nabywców o traktowanie tych danych osobowych w sposób zgodny z niniejszą Informacją.

 

Prywatność osób niepełnoletnich

Nobel Biocare nie gromadzi i nie korzysta świadomie z danych osobowych pochodzących bezpośrednio od osób niepełnoletnich ze Stron Nobel Biocare. Jeśli mamy tego świadomość, nie pozwalamy dzieciom zamawiać naszych produktów, komunikować się z nami lub korzystać z dowolnej z naszych usług online. Jeśli są Państwo rodzicami i wiedzą, że Państwa dziecko przekazało nam informacje, prosimy o kontakt za pomocą jednego ze sposobów podanych poniżej, a my zajmiemy się tym problemem.

 

Własne ustawienia prywatności

Mają Państwo prawo wglądu i otrzymania kopii danych osobowych dotyczących Państwa, które przechowujemy, a także prawo do wprowadzania zmian do nieprawidłowych lub niekompletnych danych osobowych dotyczących Państwa. Przysługuje Państwu prawo otrzymania danych, które nam Państwo przekazali, w formacie nadającym się do odczytu maszynowego, oraz do przekazania tych danych innemu administratorowi danych. Mogą Państwo także wnieść o usunięcie Państwa danych osobowych bądź ograniczenie ich przetwarzania lub wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych osobowych. Aby uzyskać dostęp do danych osobowych dotyczących Państwa, zgłosić problem, przedłożyć skargę, wnieść o korektę lub dezaktywować pewne programy, prosimy o kontakt z Biurem Prywatności, wysyłając e-maila na adres privacy@nobelbiocare.com. Mogą Państwo także wysłać list na następujący adres:

Nobel Biocare Services AG
Attn: Legal Department
PO Box
CH-8058 Zurich-Airport
Switzerland

Aby uzyskać więcej informacji na temat praw związanych z prywatnością lub jeśli nie są Państwo w stanie rozwiązać problemu bezpośrednio z nami lub pragną Państwo złożyć skargę, prosimy o kontakt z lokalnym organem ds. ochrony danych.

Prosimy wspomnieć we wszystkich wiadomościach skierowanych do Nobel Biocare swój adres e-mail, adres strony internetowej, aplikację mobilną lub konkretny produkt Nobel Biocare, w związku z którym przekazali Państwo dane osobowe (np. Nobel Biocare.com) oraz zawrzeć szczegółowe uzasadnienie swojego wniosku. Jeśli chcą Państwo usunąć swoje dane osobowe bądź wprowadzić do nich zmiany lub poprawki, prosimy o kontakt za pomocą e-maila z wyrażeniem „Prośba o usunięcie” lub „Prośba o wprowadzenie zmiany/poprawki” w temacie wiadomości. Odpowiemy na wszystkie zasadne pytania w odpowiednim czasie. Istnieje możliwość, że będziemy musieli potwierdzić Państwa tożsamość, aby przetworzyć pewne zapytania.

 

Bezpieczeństwo danych

Nobel Biocare przeprowadza uzasadnione kontrole techniczne, administracyjne i fizyczne, aby zabezpieczać dane osobowe gromadzone za pomocą Stron Nobel Biocare. Jednakże zawsze istnieje ryzyko, że nieupoważniona strona trzecia może przechwycić transmisję internetową lub że ktoś może znaleźć sposób na obejście naszych systemów bezpieczeństwa. Prosimy o uwagę podczas przesyłania danych osobowych za pomocą internetu, szczególnie jeśli chodzi o informacje finansowe. Nobel Biocare nie może zagwarantować, że nieupoważnione strony trzecie nie będą mieć dostępu do Państwa danych osobowych, zatem kiedy udostępniają Państwo dane przez Strony Nobel Biocare, muszą Państwo rozważyć zarówno korzyści, jak i zagrożenia.

 

Witryny stron trzecich i wtyczki mediów społecznościowych

Niniejsza Informacja o Polityce prywatności nie dotyczy Stron Nobel Biocare, które nie zawierają linku do Polityki prywatności oraz stron internetowych stron trzecich, do których prowadzi link znajdujący się na Stronach Nobel Biocare. Nobel Biocare może korzystać z wtyczek mediów społecznościowych (np. przycisku „Lubię to” Facebooka, przycisku „Udostępnij na Twitterze”), które pozwolą Państwu przekazywać informacje innym osobom. Kiedy odwiedzają Państwo Strony Nobel Biocare, operator wtyczki mediów społecznościowych może umieścić plik cookie w Państwa komputerze lub innym urządzeniu elektronicznym, które pozwala operatowi na rozpoznanie osób, które poprzednio odwiedziły już Stronę. Jeśli są Państwo zalogowani na stronie internetowej mediów społecznościowych (np. Facebook, Twitter) podczas przeglądania naszej Strony Nobel Biocare, wtyczka mediów społecznościowych umożliwia stronie internetowej mediów społecznościowych otrzymanie informacji, że odwiedzili Państwo Stronę Nobel Biocare. Wtyczka mediów społecznościowych umożliwia także stronie internetowej mediów społecznościowych udostępnianie informacji o Państwa aktywności na naszej Stronie Nobel Biocare innym użytkownikom strony mediów społecznościowych. Te ustawienia udostępniania są zarządzane przez stronę mediów społecznościowych i podlegają ustaleniom jej polityki prywatności.

 

Globalny dostęp do naszych Stron

Strona ta jest własnością Nobel Biocare i jest przez nas prowadzona, ale informacje, które Państwo podają, mogą być dostępne dla naszych podmiotów stowarzyszonych, sprzedawców i dostawców w innych krajach zgodnie z niniejszą Polityką prywatności. Ponadto jeśli odwiedzają Państwo tę stronę z innego kraju, komunikacja z nami będzie obowiązkowo prowadzić do transferu informacji przez międzynarodowe granice. Poziom ochrony prawnej danych osobowych nie jest taki sam w różnych państwach, jednak przedsięweźmiemy środki bezpieczeństwa opisanej w niniejszej Informacji na temat Polityki prywatności, aby móc zabezpieczyć Państwa informacje. Przy korzystaniu z naszej strony przyjmują Państwo do wiadomości, że Państwa dane osobowe będą przechowywane i przetwarzane w Stanach Zjednoczonych i każdym kraju, do którego może przesłać Państwa dane w trakcie przeprowadzania operacji biznesowych.

 

Informacja dla mieszkańców Kalifornii

Z zastrzeżeniem pewnych ograniczeń na mocy § 1798.83 Kodeksu cywilnego Kalifornii mieszkańcy tego stanu mogą nas poprosić o przesłanie (i) listy określonych kategorii danych osobowych, które ujawniliśmy stronom trzecim w celach ich marketingu bezpośredniego w ubiegłym roku kalendarzowym, (ii) informacji o tożsamości wspomnianych wyżej stron trzecich. Aby przedłożyć taką prośbę, mieszkańcy Kalifornii mogą się z nami skontaktować, pisząc nad adres privacy@nobelbiocare.com.

 

Zmiany w naszej polityce prywatności

Będziemy korzystać z danych osobowych jedynie w sposób opisany w niniejszej Polityce prywatności, która ma charakter wiążący, jeśli zgromadzone informacje pochodzą od Państwa lub ich przekazanie było przez Państwa autoryzowane. Jednak zastrzegamy sobie prawo do wprowadzenia zmian do Polityki prywatności w dowolnym momencie pod warunkiem uzyskania odpowiedniej zgody. Wszelkie zmiany w Polityce prywatności pojawią się na naszej stronie z nową datą wejścia w życie. Nobel Biocare zachęca Państwa do regularnego wglądu w Politykę prywatności, aby móc zauważyć wszelkie zmiany. Wszelkie dane osobowe otrzymane w związku z ciągłym korzystaniem ze Stron Nobel Biocare będą obsługiwane zgodnie z obecnie opublikowaną Polityką prywatności.

 

Dane kontaktowe

Jeśli chcą Państwo nawiązać z nami kontakt w związku z Państwa danymi osobowymi, prosimy o wysłanie e-maila na adres privacy@nobelbiocare.com lub wysłanie listu na adres:

Nobel Biocare Services AG
Legal Department
P.O. Box
CH-8058 Zurich-Airport
Switzerland

 

© 2015 Nobel Biocare Polska Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Agencja Interaktywna Migomedia.




Imię *
Nazwisko *
Nazwa gabinetu *
Adres gabinetu *
Miasto *
E-mail *
Nr tel. *
Specjalizacja *
Treść *
* pola obowiązkowe
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w niniejszym formularzu („Dane Osobowe”) przez Nobel Biocare Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, z siedzibą w Warszawie, pod adresem: Al. Jana Pawła II 27, 00-867 wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS pod numerem: 0000028259 („ NOBEL BIOCARE POLSKA SP Z O O”) w celach marketingowych.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych, w tym na podany przeze mnie adres e-mail.
Wyrażam zgodę na przekazywanie przez Nobel Biocare do i przetwarzanie Danych Osobowych przez podmioty z grupy kapitałowej Nobel Biocare w celu informowania mnie o produktach i usługach oferowanych przez te podmioty.

Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj.: Dz.U.2002.101.926 ze zm.) informujemy, że Nobel Biocare będzie administratorem Pana/Pani Danych Osobowych. Pani/Pana dane będą przetwarzane w celach marketingowych. Informujemy, że przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Danych Osobowych i ich poprawiania. Podanie Danych Osobowych oraz wyrażenie przez Panią/Pana zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne.